Monitoren op afstand

Controle van je gebit op afstand met je eigen mobiele telefoon.

Hoe werkt monitoren op afstand

Wij maken, als één van de eerste tandartsen in Nederland, gebruik van Dental Monitoring en we leggen je graag uit wat dat voor jou en ons betekent.

Dental Monitoring (DM) is een revolutionaire ontwikkeling in de orthodontie.

Deze ontwikkeling maakt het mogelijk voor jou om virtuele afspraken met ons te maken.

Met behulp van je telefoon tijdens je beugelbehandeling. Heel simpel, heel eenvoudig en vooral heel efficiënt waardoor je nog maar heel weinig naar de praktijk hoeft te komen voor controles.

Voordelen van Dental Monitoring

Dental Monitoring geeft je de vrijheid om te leven en ondertussen je gebit tot een mooie glimlach te laten maken én is dé oplossing om optimale controle te hebben over jouw behandeling. Meer dan ooit tevoren.
Het geeft de tandarts namelijk de mogelijkheid om de voortgang van de behandeling continu te monitoren en daarmee, indien nodig, bij te sturen of zelfs je behandeling te versnellen.

Het systeem controleert de beweging van het gebit, mondhygiëne en onderhoud van de beugel etc.

Enorm veel voordelen en er zijn er nog meer:

1. Behandeling vanaf elke plek
Een behandeling zal je nooit meer tegenhouden om te doen wat je graag wilt gaan doen. Met Dental Monitoring hoef je niet in de buurt van de praktijk te wonen, je kunt waar dan ook ter wereld gewoon je controle hebben van je gebit en eventuele beugel.

  • Thuis, op het werk, op vakantie, op het strand of aan de andere kant van de wereld
  • Dental Monitoring geeft je de vrijheid om te gaan
  • Zolang jij je telefoon en je scanbox bij de hand hebt en een goede verbinding voor je telefoon, kun jij je fotoscan van je gebit aan ons doorsturen
  • Genieten van het leven terwijl je gebit goed gezond blijft


2. Je ziet sneller de resultaten
Door regelmatig foto’s van je gebit te sturen, houden wij de voortgang bij 

3. Je houdt eenvoudig contact met ons

  • Je hoeft geen afspraak meer te maken met ons in jouw drukke week op het werk of op school. Geen vrije uren op te nemen of briefjes voor school.
  • Je neemt heel simpel een foto van je gebit en stuurt deze aan ons door. Wij kijken mee en laten je weten wat er is gebeurd en wat de volgende stap is.
  • Mochten we toch willen bijsturen, dan nodigen we je uit bij ons in de praktijk of we plannen een video call in. Ook als je vragen hebt kan dat altijd via de app of de video call.


Dát is het voordeel van Dental Monitoring!

Wat is Dental Monitoring?

Dental Monitoring is een nieuwe technologie die ontwikkeld is voor de orthodontie en werkt op basis van kunstmatige intelligentie in samenwerking met de behandelaar.

Het is een app op je telefoon die je samen met een Scanbox gebruikt. De Scanbox krijg je van ons zodra je start met een beugelbehandeling.

Je maakt met behulp van de app, scanbox en je eigen telefoon en de instructies die je vanuit de app krijgt scans van je gebit. Die stuur je automatisch via de app naar onze praktijk.

De app geeft je een bericht wat je moet doen tijdens de behandeling. Ook geeft de app aan wanneer je weer een nieuwe scan moet maken.

Op dat moment kan de tandarts controleren of je tanden goed bewegen conform plan en of ze op de juiste positie staan.

Aan de hand van het behandelplan zal de tandarts je advies geven wat je volgende stap is. Bijvoorbeeld je huidige aligner nog een paar dagen dragen of al overstappen naar de volgende. En ziet het er echt niet goed uit, dan kan het zijn dat de tandarts je vraagt om toch naar de praktijk te komen.

EEN CONTROLE OP AFSTAND DUS, HEEL EENVOUDIG, SIMPEL EN VOORAL EFFICIËNT!

stap 1 download app

Stap 1:
download de app op je mobiele telefoon (zowel IOS als Android)

Stap 2:
maak een foto scan van je gebit met de app en de Scanbox

Stap 3:
stuur de scan naar ons en wij controleren je gebit op afstand

Meer info? 

Wil jij ook graag jouw gebit op afstand door ons laten controleren? Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.