Kroon voor jouw gebit

Een duurzame oplossing voor jouw gebit; een kroon

Voor die stralend mooie glimlach; een kroon

Die mooie lach die je vol zelfvertrouwen durft te laten zien! Daar doen wij het voor en wij zullen er altijd alles voor doen om jou met die stralende lach én een gezond gebit de praktijk uit te zien lopen.

Wanneer een tand of kies dusdanig beschadigd is dat een vulling niet meer afdoende is, kan het een hele goede keuze zijn om een kroon op die betreffende tand of kies te plaatsen. Een porseleinen kroon die niet van echt te onderscheiden is. Zodat je gebit er weer natuurlijk uit ziet.

Wat is een kroon eigenlijk?

Een kroon is een kunsttand of -kies die over een bestaande tand of kies geplaatst wordt. Het is als het ware een hoesje dat over je eigen tand of kies wordt geplaatst. Kronen worden altijd op maat gemaakt, zodat deze niet opvallen tussen jouw bestaande tanden en kiezen. Volledig natuurlijk qua vorm en kleur. 
Mocht het zo zijn dat de tand of kies niet meer voldoende vast zit in de kaak, dan kunnen we eventueel een implantaat plaatsen in de kaak. Het implantaat fungeert dan als nieuwe wortel en daar kan dan een kroon op gemaakt worden.

Waarom een kroon?

Wanneer een tand of kies dusdanig beschadigd is door een ongeluk(je) of door cariës en niet stevig genoeg meer is om gewoon gevuld te worden, dan is het verstandig om er een kroon overheen te plaatsen. Daarmee bescherm je de tand en zorg je voor een duurzame oplossing. De tand of kies ziet er na de plaatsing van de kroon natuurlijk uit en zal bovendien zijn gewone functie hebben binnen het gebit. 

Wanneer een tand of kies uitvalt of mist, dan is het verstandig om een brug of implantaat te plaatsen. Dat is dus niet hetzelfde als een kroon. Een brug vervangt meerdere tanden, een kroon vervangt één tand.

Hoe gaat de behandeling?

Wij maken gebruik van de geavanceerde CEREC methode waarbij we een volledige 3D scan maken van je kaak. Heel eenvoudig, zonder te happen, krijgen wij zo een zeer nauwkeurig beeld van je kaak. 
Op basis van deze scan en een CAD/CAM systeem bepalen we hoe de kroon voor jouw gebit exact moet worden vormgegeven. Zodat deze perfect aansluit in jouw gebit en niet van echt te onderscheiden is.

Wat kost het plaatsen van een kroon? 

Kronen en bruggen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit een aanvullende verzekering heb je wel de mogelijkheid om deze kosten bij je verzekering op te geven. En ook dan kan het zijn dat dit slechts éénmaal in een bepaald aantal jaren wordt vergoed.

Wij adviseren je daarom altijd om contact op te nemen met je verzekering en de mogelijkheden tot vergoeding te bespreken.

Voorafgaand aan de behandeling van een kroon ontvang je van ons altijd een begroting; een raming van de kosten die je kunt voorleggen aan je verzekering, zodat je vooraf weet wat je wel/niet moet bijbetalen.

Afspraak maken voor een kroon

Neem gerust contact met ons wanneer je vragen hebt over kronen of een brug. Wij nemen alle tijd om het aan je uit te leggen en maken vervolgens een kroon of brug op maat.

Bel met 070 – 324 13 19 of vul het formulier in via de button “afspraak maken”.